Selecteer een pagina

Hoog sensitiviteit en welke oliën daarin kunnen ondersteunen:

 

Hoog sensitiviteit is een karaktereigenschap. Je wordt ermee geboren. Net zoals de één geboren wordt met veel muzikale aanleg, worden anderen geboren met een fijngevoelig zenuwstelsel, waardoor prikkels uit de omgeving een diepere indruk maken en ze meer tijd en rust nodig hebben om deze te verwerken. Hoog sensitiviteit kan als een last of als een kwaliteit ervaren worden, afhankelijk van de manier hoe ermee wordt omgegaan door ouders, leerkrachten en het kind zelf.

Als het kind overladen is door te veel of zeer heftige indrukken, dan kan zich dat uiten in heftige ontladingen in de vorm van huilbuien of woede-aanvallen. Dit gebeurt in de meeste gevallen daar waar ze zich het veiligst voelen; thuis.

Moeite hebben met (alleen) in slaap te vallen, moeite hebben met (alleen) doorslapen, zeer vroeg wakker zijn.

Als hoog sensitieve kinderen zich veilig en ontspannen voelen zijn het vaak hele sociale, lieve en creatieve kinderen. Voelen ze zich echter onveilig of zijn ze overprikkeld, dan kunnen ze bijvoorbeeld heel onrustig worden, snel afgeleid zijn, zijn ze onzeker of lijken ze ongeïnteresseerd. Ook kunnen ze heel dromerig zijn of komt er niet uit wat er in zit.

 

Welke oliën kunnen hierin ondersteunen:

Er zijn diverse olieën die helpend kunnen zijn bij HSP, die staan hieronder ook beschreven.

Ik geef echter altijd liever gepast advies. Ieder persoon is anders en een ieder reageert ook anders op prikkels dan een ander. Om de olie zo goed mogelijk te laten werken, is een passend advies daarom aan te raden. Hiervoor ben ik onder andere bereikbaar bij de kindercoachlijn (0900-7777799, doorkiesnummer 21) of u kunt een bericht sturen.

Ook natuurlijk om te bestellen kunt u mij berichten of bellen.

 

 

 

 

Enkele voorbeelden voor helpende olieën bij HSP:

White Angelica

De olie bij HSP! Deze olie is een kalmerende en verzachtende mix die gevoelens van bescherming en veiligheid bevordert. Het combineert oliën die al eeuwen gebruikt worden om het aura te verbeteren, wat een gevoel van sterkte en uithouding geeft. Het is bekend om zijn eigenschappen voor energetische bescherming, een soort schild voor negatieve energie of verstorende gedachten. We worden 24 uur per dag gebombardeerd met elektromagnetische frequenties en vaak pikken we de negatieve frequenties van mensen en het milieu op. Deze olie werkt als een onzichtbare bepantsering om je te helpen ter bescherming tegen deze aanvallen van negatieve vibraties.

Sacred Mountain

Het is een subtiele maar krachtige en zeer spirituele olie mix dat synergetisch werkt om de aura te vergroten en te versterken rond je lichaam, met als gevolg dat je je weer sterker voelt en meer beschermd voelt tegen allerlei invloeden van buitenaf.

Frankincense

Zorg met één druppel op de kruin dat je beter bij jezelf kunt blijven en kunt afsluiten voor de prikkels om je heen.

Grounding

De olie helpt je om op een positieve manier met de werkelijkheid om te gaan. En helpt om te stabiliseren en te aarden, door om te gaan met de realiteit op een logische, rustige manier

Thieves

In de diffuser zorgt ervoor dat de energie in een ruimte minder ‘beladen’ wordt. Daarnaast kan deze olie op dezelfde manier als de White Angelica een beschermlaagje om je heen creëren.

Vetiver

Werkt psychologisch aardend, kalmerend en stabiliserend. Het werd bestudeerd door Dr. Terry Friedmann, in verband met het verbeteren van het gedrag van kinderen. Vetiver kan helpen bij het omgaan met stress en het herstellen van een emotioneel trauma of een shock.

Stress Away

Vermindert stress, vooruitlopend op mentale spanning. Vermindert stressoren die een negatieve invloed kunnen hebben op het slapen. Verhoogt de gemoedstoestand van een individu.

Clarity

Deze olie is een uitstekende blend van essentiële oliën die een grotere concentratie/helderheid brengen en je beter laat focussen. Gebruik het voor een test, examen, bijeenkomst of wedstrijd om de juiste hersenactiviteit te creëren. Het geeft je een mentale boost wanneer je geestelijk moe bent

Grapefruit

De olie heeft een evenwicht brengend effect op de emoties, zet aan tot actie, maakt helder denken weer mogelijk, sterkt het zelfvertrouwen en activeert de levenslust door de frisse geur.